Naturlig rengjøring - Husholdningssåpe

Naturlig rengjøring


Renhold, der det er så meget å velge i av produkter. Alle laget med så mange forskjellige ingredienser til forskjellige bruksområder. Er det egentlig nødvendig?


Før i tiden var det få rengjøringsprodukter å velge i, men de var svært effektive og bestod stort sett av noen få  ingredienser som for det meste var naturlige. 

I nyere tid inneholder de fleste rengjøringsmidler mye kjemiske stoffer og mange av ingrediensene er ofte svært skadelig for både oss og naturen. 


Selv om det finnes mange alternativer til rengjøring nå idag velger mange å finne enklere og mer miljøvennlige alternativer til rengjøringen. Personlig, tenker jeg det skyldes to gode hovedgrunner for dette. Det er bedre for deg og miljøet, man kan ofte skaffe ingrediensene for rengjøring i matbutikken så det er lett tilgjengelig. Dessuten er det tryggere for man vet hva ingrediensene er. Det er også økonomisk gunstig, fordi mange produkter kan bli erstattet av noen , som har flere bruksområder. Produkter og ingredienser i løsvekt kan du finne på siden plastfri/ zero waste - handel

Husholdningsåpe ca 250g.


  


Husholdningsåpe

Fra Grims have brukes daglig til oppvask og vask av alle overflater, spesielt på kjøkken. Den brukes også til vask av gulv og klær. Såpen er svært drøy i bruk og erstatter nesten alle rengjøringsprodukter i et hjem


Grims Have har naturlige og svært gode kvalitetsprodukter. Alle salver og såper som inneholder blomster og urter har blitt dyrket økologisk. 


Informasjon fra produsenten

En økologisk og 100% ren og duftfri kokossåpe for husvask, oppvask og klesvask.


Husholdningsåpen kan brukes til:

Oppvask: 

Ha såpen i en skål eller på en rist ved kjøkkenvasken, og masser kosten over såpen.

Kjøkkenbenker, bord og koketopp: 

Masser/skum opp kluten over såpen og vask bordene, skyll deretter kluten og tørk over.


Husvask: 

Rasp opp litt av såpen i bøtten og fyll litt varm vann i bunnen. Visp slik at såpen løser seg opp, fyll på med resten av vannet. Fin til gulv, bad, dusjvegger mm.


Vaskemaskin-pulver til klesvask: 

Rasp opp såpen til fint pulver. Ta 1/3 kokossåpe, 1/3 natron/bakingsoda og 1/3 krystallsoda og bland godt. 

Ca 1 ss vaskepulver pr maskinvask

Eddik

Kan blandes med vann eller brukes alene for vask av vinduer og overflater som har behov for desinfisering. Eddiken virker desinfiserende grunnet syrligheten, som har evnen til å ødelegge bakterier og mikroorganismer. Den har en sterk lukt, men den blir borte etterhvert. Et tips er å tilsette noen dråper eteriske oljer i eddikvannet ved behov. Jeg bruker eddik til vask av toalettskål (med bakepulver) som jeg lar ligge til neste dag. Jeg bruker også eddik til vask av kjøleskapet, da den er effektiv for å fjerne matlukt. 


Bakepulver 2,5kgBakepulver

Har blitt ett av mine faste produkter for rengjøring. Jeg bruker den til vask på kjøkken og bad. Bakepulver er svært effektiv for vask av fett og kalk. Brukes i servant på bad og kjøkken, i ovn, og i toalettskålen (med eddik) Grunnet mitt høye forbruk av bakepulver, har jeg funnet en butikk som selger bakepulver i løsvekt. 

Rengjøringsutstyr 

Gode rengjøringsutstyr kan gjøre rengjøringen lettere.

Jeg bruker en loofa svamp og liten oppvaskkost til oppvasken. Kluter er laget av 100% bomull. Som regel ser jeg alltid etter utstyr som kan resirkuleres etter bruk.Kommentarer