Argan olje - Marokkos gull






Argan olje - Marokkos gull

Argan oljen har blitt brukt i århundrer for sine mange gode egenskaper.

Historien om argan oljen har ofte blitt forvekslet med Marokkos historie. En av de første bruksområdene til oljen var å bli brukt i oljelamper. Fønikerne brukte det som drivstoff takket være den høye lysstyrken som oljen hjelper å gi. Senere oppdaget berberfolket de kosmetiske og ernæringsmessige fordelene og begynte å bruke det i sin hverdag. 


I århundrer har denne oljen blitt satt stor pris på av kvinnene i Marokko på grunn av de kosmetiske egenskapene. Oljen ble primært brukt for å beskytte huden mot det ekstremt tørre klimaet.



Hva er Argan olje?

Argan olje er en naturlig vegetabilsk olje som brukes til kroppen, håret og ansiktet og hjelper mot både eksem, psoriasis, sensitiv hud, akne, og arr. Argan olje inneholder en stor andel vitamin E, essensielle fettsyrer og antioksidanter. Argan oljen har derfor svært mange bruksområder. Til bruk i ansiktet kan du tilsette noen få dråper i håndflaten, som du varmer i hendene før du presser oljen forsiktig inn i huden. For en tørr og kløende hodebunn, kan du massere oljen direkte i hodebunn og ha den over natten.

Argan oljen er også en utmerket beskytter mot varmebehandling av håret ved bruk av rettetang eller krølltang. Oljen skal kun brukes på lengden i håret og skal være litt absorbert i håret før du bruker rettetang/ krølltang.












Hvordan lages Argan olje? 
Argan olje lages ved å bruke frukter fra Argan treet som gir frukt mellom mai og juni. Disse fruktene ser ut som oliven, men er litt større og rundere. Inni frukten er mandelen der man trekker ut argan oljen. Den beste oljen bli laget ved å presse mandelen uten bruk av løsemidler eller varme, så den beholder alle næringsstoffene. Produksjonen av arganolje er en stor prosess, og krever mye arbeid. Den samles for hånd og settes til tørk i solen. 

Argan treet finnes bare i Marokko, mellom byene Essaouira og Marrakech. Trærne har vært i stand til å overleve i tusenvis av år og tilpasser seg det tørre klimaet i Marokko. Hvert tre kan bli 10 meter høyt og lever i opptil 200 år. Om natten kan trærne tiltrekke seg fuktighet for å lagre vannet og gradvis gi en del av det i jorden til røttene sine. Røttene kan synke 30 meter ned i jorden på jakt etter vann. Når været er for ekstremt slipper argan treet bladene for å unngå fordampning og treet går i dvalemodus. Når fuktigheten i miljøet øker, våkner treet igjen. 

Fordi Argan treet bare produserer noen få kilo frukt i året, er argan den oljen det produseres minst av i verden! 





Bruksområder:
  • Utmerket olje for hud og hår.
  • Rik på E-vitamin og fettsyrer som virker revitaliserende og cellefornyende på huden.
  • Nærende, fuktighetsgivende, hudgenererende og på hud og hår.
  • Inneholder sgualane som gjør huden myk.
  • Beskyttende mot vær, vind og sol.
  • Fin ved tørr hodebunn, og livløst, tørt hår.
  • En god olje ved aldrende hud, tørr hud, akne, strekkmerker, eksem og psoreasis.
  • Absorberes raskt, uten at huden føles fet.










Kommentarer