Innlegg

Viser innlegg fra januar, 2021

Naturlig rengjøring - Husholdningssåpe

Bilde
Naturlig rengjøring Renhold, der det er så meget å velge i av produkter. Alle laget med så mange  forskjellige ingredienser til forskjellige bruksområder. Er det egentlig nødvendig? Før i tiden var det få rengjøringsprodukter å velge i, men de var svært effektive og bestod stort sett av noen få  ingredienser som for det meste var naturlige.  I nyere tid inneholder de fleste rengjøringsmidler mye kjemiske stoffer og mange av ingrediensene er ofte svært skadelig for både oss og naturen.  Selv om det finnes mange alternativer til rengjøring nå idag velger mange å finne enklere og mer miljøvennlige alternativer til rengjøringen. Personlig, tenker jeg det skyldes to gode hovedgrunner for dette. Det er bedre for deg og miljøet, man kan ofte skaffe ingrediensene for rengjøring i matbutikken så det er lett tilgjengelig. Dessuten er det tryggere for man vet hva ingrediensene er. Det er også økonomisk gunstig, fordi mange produkter kan bli erstattet av noen få , som har flere bruksområder.  Pro

Test av Alepposåpe

Bilde
Flytende Alepposåpe 300ml, tradisjonell 200g Alepposåpe i fastform, og håndstøpt Alepposåpe i 125g.  Test av Alepposåpe  Etter kontakt med forhandler av tradisjonell Alepposåpe, har jeg fått mulighet til å teste den ut. Alepposåpen er som en bit historie i fysisk form, og den lages slik de opprinnelig gjorde for over 3000 år siden. Når man vet hvordan Alepposåpe blir produsert, gjør det meg svært takknemlig over å ha muligheten til å prøve dette historiske håndverket ut.  Merk: Hvis du ønsker å lese mer om historien til Alepposåpen, kan du  lese det i  blogginnlegg -   Såpens opprinnelse .  Dette innlegget er en omtale av min personlige erfaring med bruk av produktene.  Alepposåpen vil virke som en oljebehandling for huden. Derfor har jeg blitt informert om at den skal masseres i huden og virke i minimum 3 minutter, for best effekt.  Jeg har vært ekstra oppmerksom på problemstillinger til huden den siste tiden, siden jeg på forhånd har visst at jeg skal teste Alepposåpen. Slik er det

Avokadoolje

Bilde
Avokadoolje   Avokado har blitt brukt i Mexico i mer enn 10 000 år og har fått navnet sitt fra Nahuatl  ordet -  ahuacatl , som betyr testikkel . For aztekerne var avokado, som vokser parvis, et symbol på kjærlighet og fruktbarhet. Avokadoen ble brukt av aztekerne som en delikatesse og et afrodisiakum.  Aztekerne, inkaene og mayaene  mente fruktkjøttet fra avokadoen kunne brukes til smøring på huden som en ansiktsmaske, og i tillegg benyttet mayaene avokado for å hjelpe mot fordøyelsesproblemer og for å fremme hårets helse. På grunn av det høye olje innholdet, er avokado oljen noen ganger kjent som et vegetabilsk smør, og det gjør den utmerket til å lage avokado olje av. Avokado oljen er mild, og svært vitaminrik, den er fet og absorberes godt i huden. Fettsyrene i avokado oljen ligner hudens egen talg og vil derfor ikke tette porene. Siden oljen absorberes i dypere lag i huden og grunnet det høye innholdet av vitamin E , fornyer den tørr hud og gjør den svært egnet til å fjerne tynner

Castor olje

Bilde
Castor olje   Den første bruken av castor olje eller lakserolje, ble rapportert 4000 f.Kr. i egyptiske graver og oppdaget av arkeologer og oppdagelsesreisende. Den har blitt brukt av mennesker i mer enn 6000 år og de gamle Egypterne brukte den i balsamering så vel som i oljelamper. Den har blitt brukt i århundrer i kosmetisk pleie og Cleopatra var kjent for å bruke lakserolje i øynene for å lyse det hvite i øynene. Oljen er opprinnelig fra middelhavsområdet og India, selv om den vokser mange andre steder i verden.  Hva er castorolje? Castoroljen (ricinusolje) utvinnes fra frøet av ricinusplanten. Frøet inneholder et stoff som heter ricin , som er regnet som et av verdens giftigste stoffer. Ved produksjon av castorolje blir stoffet igjen i restene av frøene, men for sikkerhetsskyld blir oljen i tillegg renset ved vanndampbehandling. Castorolje er en svært tykk olje og den er som regel helt blank og luktfri.  Oljen er kjent for å styrke håret, fordi den inneholder et bredt utvalg a

Mandelolje

Bilde
Mandelolje Mandeloljen har blitt brukt i århundrer for å berolige huden og behandle mindre sår og kutt. Det har blitt brukt i gammel kinesisk og ayurvedisk praksis for å behandle hudsykdommer som eksem og psoriasis.  Nesten halvparten av vekten av en tørket mandel er olje. Modne mandler presses for å trekke ut oljen med minimal varme.  Uraffinert mandelolje beskytter næringsstoffene og smaken av oljen.  Ved raffinert mandelolje brukes høy varme og noen ganger kjemikalier.  Mens raffinert mandelolje er mer varmetolerant, kan den mangle næringsverdien til den uraffinerte oljen.  Mandeloljen er svært mykgjørende og brukes til ansikt og kropp. Den er full av vitamin E, og er en flott kilde til magnesium, fosfor og kobber. Den er også en god betennelsesdemper og øker immuniteten. Mandelolje inneholder omega-3 fettsyrer, som kan hjelpe til å redusere risikoen for sykdom som kreft og hjertesykdom og kan bidra til å helbrede solskader, redusere tegn på aldring og falme arr.  Den har

Argan olje

Bilde
Argan olje Argan oljen er en naturlig vegetabilsk olje som har blitt brukt i århundrer for sine mange gode egenskaper. Historien om argan oljen har ofte blitt forvekslet med Marokkos historie. En av de første bruksområdene til oljen var å bli brukt i oljelamper. Fønikerne brukte det som drivstoff takket være den høye lysstyrken som oljen hjelper å gi. Senere oppdaget berberfolket de kosmetiske og ernæringsmessige fordelene og begynte å bruke det i sin hverdag.  I århundrer har denne oljen blitt satt stor pris på av kvinnene i Marokko på grunn av de kosmetiske egenskapene. Oljen ble primært brukt som en hudbeskytter mot det ekstremt tørre klimaet. Produksjonen av arganolje er en stor håndverk prosess og krever betydelig arbeid. Den samles for hånd og settes til tørk i solen. Den beste argan oljen blir til ved å presse mandelen og bearbeide den uten bruk av løsemidler eller varme, slik at den beholder alle næringsstoffene i oljen. Argan treet har vært i stand til å overleve i tusenvis

Jojoba olje

Bilde
Jojoba olje Jojoba oljen (Simmondsia chinensis) er den eneste kjente voksen, som er flytende ved romtemperatur og som er kjent for å produsere voks som er lik voksen/sebum vi naturlig har i huden. Oljen blir laget ved å presse frø fra jojobatreet som vokser i Sør-Arizona, California og Nord-Mexico. Jojoba olje brukes hovedsakelig i kosmetikk uten å bli raffinert eller blandet med andre stoffer. Den inneholder kraftige antioksidanter, omega 6, 9 fettsyrer og vitamin A, D og E. Den passer for alle hudtyper, og er spesielt egnet følsom hud, og fet kombinasjonshud da oljen vil balansere oljeproduksjonen i huden.  Den matter ut oljete hud, og gir samtidig fuktighet til tørr hud. Jojobaoljen har svært mange fordeler da den gir fuktighet til huden mens den renser og kontrollerer oljeproduksjonen. Jojoba oljen beskytter og binder hudens fuktighet, og er en balanserende olje som er fin å bruke ved utslett og sprekker i huden, til akne, eksem og psoriasis. På grunn av sin stabilitet, passer

Historie om baseoljer og eteriske oljer

Bilde
Planter og deres legende egenskaper har vært i bruk i flere tusen år.   I det gamle Egypt ble aromatiske planter og eteriske oljer brukt av egyptiske leger, til balsamering og av prester i religiøse seremonier. Den moderne aromaterapien oppstod i Frankrike i første halvdel av 1900-tallet, da  Rene Maurice Gattefossé  oppdaget de helende egenskapene av lavendelolje på brannsår.  Dette startet hans interesse for videre studier av eteriske oljer. Han samarbeidet med flere leger, spesielt innen feltet hud og hudpleieprodukter.  Hva er baseoljer? Baseoljer eller bæreoljer er vegetabilske oljer som kommer fra frø, kjerner eller nøtter fra planter, med noen få unntak. De klassifiseres som fast olje siden den ikke fordamper.  Oljene inneholder vitaminer, mineraler og essensielle fettsyrer, og mange av dem mykner opp og forbedrer hudens tilstand. Noen er også svært effektive til behandling av irritert og følsom hud slik som eksem og psoriasis og den hjelper med å redusere rynker og arr. Før ess