Castor olje - For vipper og hår





















Castor olje - For vipper og hår


Den første bruken av castor olje eller lakserolje, ble rapportert 4000 f.Kr. i egyptiske graver og oppdaget av arkeologer og oppdagelsesreisende. Den har blitt brukt av mennesker i mer enn 6000 år og de gamle Egypterne brukte den i balsamering så vel som i oljelamper. Den har blitt brukt i århundrer i kosmetisk pleie og Cleopatra var kjent for å bruke castor olje i øynene for å lyse det hvite i øynene. 


Oljen er opprinnelig fra middelhavsområdet og India, selv om den vokser mange andre steder i verden. 




Hva er castorolje?


Castorolje (ricinusolje) er en vegetabilsk olje som er laget ved å utvinne olje fra frøet av ricinusplanten. Oljen er luktfri og fargen er blank. Den er svært tykk og kan minne om honning i konsistensen.


Den har blitt brukt i tusenvis av år for å styrke håret, fordi den inneholder et bredt utvalg av mineraler og fettsyrer som er viktige for å gro et friskt og sterkt hår. Omega 9 fettsyrer er nærende for hår og hårsekkene og har en unik evne til å være dypt gjennomtrengende, dette gjør at oljen er i stand til å gi næring dypt inn i porene og hårsekkene. 


Castor oljen har et høyt innhold av ricinusoljesyre, syren er antibakteriell og er derfor svært effektiv mot bakterier og sopp. Den er også kjent for sin lakserende effekt, derfor er den ofte omtalt som lakserolje.


Castorolje kan også bidra til å bringe medisiner inn i kroppen raskere og mer effektivt. Dette kan også være til nytte for eteriske oljer, da castoroljen har vist seg å være den beste bæreroljen på grunn av sin kjemiske struktur og molekylvekt. 





Hvordan lages Castor olje? 


Castoroljen (ricinusolje) utvinnes fra frøet av ricinusplanten. Frøet inneholder et stoff som heter ricin, som er regnet som et av verdens giftigste stoffer. Ved produksjon av castorolje blir stoffet igjen i restene av frøene, men for sikkerhetsskyld blir oljen i tillegg renset ved vanndampbehandling. 



(Det er viktig å alltid ha castorolje lagret i en glassflaske, fordi oljen kan binde mange kjemikalier. Selv om en flaske skulle vært fri for BPA så er det andre kjemikalier slik som glidemidler og UV lysfiltre som oljen kan absorbere. Dette har skadelige effekter på hormoner, immunforsvar og nervesystemet vårt.)






Bruksområder for castor olje:



- Fremmer og styrker hårvekst (vipper, bryn og hår) og er en hovedingrediens i vippeserum.


- Gode antiflammatoriske og antibakterielle egenskaper.


- Lindrende til ømme og støle muskler.


- Kan brukes som ansiktsrens.


- Masseres inn i hodebunnen, for å stimulere hårveksten






(Kilder: https://naturalpath.net/teijeiro/10-uses-of-castor-oil-the-incredible-vegetable-oil/

https://marinamiracle.no/pages/castor-olje

https://rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/rici_com.htm)


Kommentarer