Avokadoolje - Brukt i mer enn 10 000 år
Avokadoolje - Brukt i mer enn 10 000 år


Avokado har blitt brukt i Mexico i mer enn 10 000 år og har fått navnet sitt fra Nahuatl ordet - ahuacatl, som betyr testikkel. For aztekerne var avokado, som vokser parvis, et symbol på kjærlighet og fruktbarhet. Avokadoen ble brukt av aztekerne som en delikatesse og et afrodisiakum. 

Aztekerne, inkaene og mayaene mente fruktkjøttet fra avokadoen kunne brukes til smøring på huden som en ansiktsmaske, og i tillegg benyttet mayaene avokado for å hjelpe mot fordøyelsesproblemer og for å gjøre håret bedre.
Hva er avokado olje?


Avokado olje er en mild, og svært vitaminrik olje, som har høyt innhold av både vitamin A, B, D, E og Betakaroten. Oljen er fet og absorberes godt i huden. Fettsyrene i avokadooljen ligner hudens egen talg og vil derfor ikke tette porene. På grunn av det høye olje innholdet, er avokado oljen noen ganger kjent som et vegetabilsk smør, og det gjør den utmerket til å lage avokado olje av.


Avokadooljen egner seg spesielt godt til moden, irritert og tørr hud eller hår. Dette er fordi oljens egenskaper gjør at den absorberes i dypere hudlag slik at den gir fuktighet, næring og fornyer huden samtidig som den hjelper med å redusere fine linjer. 


Avokadooljen er særlig kjent for sine egenskaper ved å lindre sol – og kulde skader.    

Hvordan lages Avokado olje?


I avokadoolje produksjon kan det ikke brukes modne avokadofrukter, fordi det inneholder så mye vann at oljen emulgerer. Derfor tørkes avokadokjøttet. Oljen utvinnes ved kaldpressing, og er opprinnelig grønn og lukter og smaker som avokado. Ved rensing og raffinering blir fargen lysegul og uten lukt og smak, denne blir ofte brukt i kosmetiske produkter.
(kilder: Daniel - https://www.avoseedo.com/a-brief-history-of-the-avocado/ 

Peggy Trowbrigde Filippone - https://www.thespruceeats.com/history-of-avocado-1807562 

https://marinamiracle.no/pages/avocado-olje

https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/pers_ame.htm) 
Kommentarer